groessen.jpg

Kruisbeeld Dorpstraat

DSC 1822 geschaald

Eén van de eerste projecten waar Dorpsraad Groessen zich hard voor heeft gemaakt is het terugplaatsen van het kruisbeeld aan de Dorpstraat. Dit beeld, dat sinds mensenheugenis een bijzondere markering in het dorpshart van Groessen was, is op onverklaarbare wijze ooit verdwenen. Niemand weet wat, wie, wanneer en hoe het beeld van zijn plek is gehaald. De wens bestond om dit markante punt weer in ere te herstellen.

Het beeld staat op grond van de familie Boss. Om er ook voor de toekomst zeker van te zijn dat het beeld blijft staan, heeft het kerkbestuur via de notaris vastgelegd dat de grond tot in lengte van dagen gebruikt mag worden voor het kruisbeeld.

Het nieuwe kruisbeeld is tot stand gekomen met de medewerking van vele Groessenaren. Het kerkbestuur heeft het beeld gekocht van een oude kerk in Arnhem, het dak van de omhuizing komt vanzelfsprekend van loodgieters- en leidekkersbedrijf van Wely, Verweijen Sierhekwerken heeft het hekwerk gemaakt en geplaatst en de kerkhofcommissie van de St. Andreaskerk verzorgt de beplanting.

Tijdens een jaarlijkse processie is het beeld door pastor Tuan ingewijd.